Natuursteen

Natuursteen

Natuursteen is een luxe en tijdloos natuurproduct dat past in iedere leefruimte. Er zijn twee verschillende soorten te onderscheiden:

Natuursteen kalkhoudend (marmer, granito, terrazzo, travertin, kalksteen en hardsteen) vergt veel aandacht. Kalkhoudend natuursteen is zeer gevoelig voor zuren, waardoor snel vlekken en beschadigingen ontstaan. Ook is natuursteen krasgevoelig, vanwege de poreusheid van de steen. Van Heerden behandelt uw vloer, zodat de steen weer glanzend en dicht gemaakt wordt, waardoor vuil en zuren minder snel in de steen trekken. Dit verlengt de levensduur van uw natuurstenen vloer.

Natuursteen niet-kalkhoudend (graniet, basalt, leisteen, zandsteen en kwartsiet)

Reiniging en onderhoud

Wij werken voor o.a. particulieren, kantoren, gemeentelijke instellingen, horecagelegenheden en overige gebouwen. Hierbij is iedere situatie uniek. Daarom adviseren wij u graag welke reinigingsmethode er kan worden toegepast. Dit doen wij op basis van materiaalsoort, gebruiksintensiteit en soort vervuiling.

Bent u geïnteresseerd? Of heeft u vragen over de beste behandeling van uw natuursteen? Neem contact met ons op.

ONZE METHODES

Oppervlakte reinigen

Door middel van een éénschijfsmachine en een sterk alkalisch schoonmaakmiddel wordt de oppervlakte van uw natuursteen goed gereinigd en ontvet. Vervolgens wordt uw vloer geneutraliseerd, waardoor overige vuil- en zeepresten worden verwijderd.

Slijpen

Met behulp van diamantschijven en water wordt de toplaag van uw natuursteen geslepen. Met deze methode worden krassen en diepe (zuur)plekken verwijderd en komt er een nieuwe laag terug zonder doffe of kale plekken.

Kristalliseren & polijsten

Geslepen natuursteen kan een doffe uitstraling hebben. Deze brengen wij weer op glans door middel van de kristalliseer methode. Wij brengen kristallisatie poeder in combinatie met water aan op de vloer. De beweging van de machines zorgt ervoor dat de natuurlijke eigen glans die de steen heeft weer tevoorschijn komt.

Zoeten

Met deze methode krijgt uw vloer een matte glans. Door verschillende gradaties fijne diamantschijven en een roterende machine langdurig te gebruiken, wordt de vloer weer tot juiste glans gebracht.

Impregneren

Door een grondige reiniging ziet uw natuursteen er weer als nieuw uit. Om uw vloer langer in conditie te houden en de levensduur te verlengen brengen wij een impregneer laag (beschermlaag) aan. Deze impregneer laag zorgt ervoor dat uw vloer minder gevoelig is voor aanhechtingen van vuil. Hierdoor wordt het dagelijkse onderhoud een stuk gemakkelijker!

Professionele aanpak
Betrouwbaar
Effectieve technieken
Milieubewust

Vragen

Heeft u een specifieke vraag over het reinigen of onderhouden van uw natuursteen? Neem gerust contact met ons op voor advies. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m zaterdag van 08:30 uur tot 18:00 uur via 0251-294135 of info@vanheerden.nl.

Locaties

Van Heerden vloerreiniging en onderhoud is gevestigd in Akersloot en voert projecten uit in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Wij werken voor o.a. particulieren, kantoren, scholen, zorginstellingen, industrie, horeca, bedrijven, gemeentelijke instellingen, sportcentra’s en overige gebouwen.

Natuursteen

Wilt u meer informatie over natuursteenreiniging? Via deze link kunt u onze uitgebreide brochure downloaden. Wij geven u in deze brochure ook gratis tips hoe u zelf uw natuursteen goed kunt verzorgen en behandelen.